Waarom spouwmuur isolatie voor verduurzamen?

Een spouwmuur isolatie kan een voorbereiding zijn op het thermisch huis. Door warmte af te bouwen en te verdelen over meerdere ruimtes, is het mogelijk om energie te besparen in huis. Maar wat zijn de voordelen van spouwmuur isolatie? Ga naar onze blog om deze vraag beantwoord te krijgen!

Spouwmuur isolatie: kosten en voordelen

Spouwmuur isolatie is een veilige en effectieve manier om het warmteverlies in huis te verminderen. Door de warmte af te schenken aan de buitenlucht, krijgt u meer ruimte in uw huis voor een comfortabel leven en besparing op energierekening. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie:

– Het vermindert het warmteverlies in huis door het afschenken van het warmtegebied naar buiten
– Is niet toxisch, schadelijk voor watersystemen of milieuverschuldigend
– Kostengoedkoop: hogere kosten dan traditionele isolatiemethodes, maar lagere kosten dan bijvoorbeeld thermische glasvezelrampons
– Verduurzamende aspecten: spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat het warmteverbruik met 10 tot 30% kan worden gereduceerd
– Mogelijkheid tot ventilatie: door het toevoegen van airconditioning aan de woning kan de warmte worden afgevoerd naar buiten
– Te verkrijgen in alle soorten van woningen: huizen met spouwmuurisolatie zijn te verkrijgen in alle soorten, maten en kleuren
– Kan in combinatie met andere maatregelen als glasvezel, warmtenetten of isolatiemethodes worden ingezet

Hoe spouwmuur isolatie werkt

Huisisolatie is een van de beste manieren om energie op te wekken. Door spouwmuur isolatie te plaatsen en warmte af te schudden, kan je meer energie verbruiken dan je normaal gesproken zou doen. Hierdoor wordt het huis verduurzamd en draagt dit bij aan het voorkomen van milieuvervuiling.

Energiezuinigheid is één van de belangrijkste redenen om spouwmuur isolatie te plaatsen. Door meerdere kamers in het huis zoveel mogelijk warmte af te schudden, wordt er geïsoleerd van buitenaf. Dit bespaart ook energy consumption en CO2 uitstoot.

Er zijn verschillende soorten spouwmuren die je kan laten isoleren:

-Ventilerende spouwmuren: Deze spouwmuren ontstaan door ventilerend geluid dat door een opening in de muur naar buiten valt. Ze beschermen jouw woning tegen prikkels zoals wind of regens, wat betekent dat ze comfortabeler zijn in het dagelijks gebruik.

-Spouwmuren uitgehard met siliconen: Dit type beschermt tegen prikkels die buiten komen, zoals wind, regen en sneeuw. Siliconen is veel harder dan hout, wat ervoor zorgt dat de spouwmuur langafstandsafstands tot andere verbindingen en woningen weerstaat.

Isolatie voor verduurzaming: een overzicht

Het isolatievoorschrift voor het verduurzamen van woningen legt een aantal duidelijke grenzen op aan de investering in isolatie. Zo moet bijvoorbeeld minstens een derde van het totale isolatiemateriaal bestaan uit spouwmuurisolatie. Hierdoor zijn er verschillende soorten isolatiemateriaal beschikbaar die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen.

Onderstaand is een overzicht van de verschillende soorten isolatiemateriaal en de voordelen ervan:

Spouwmuurisolatie: Het isoleert bekledingsmuren, wanden en plafonds, wat ervoor zorgt dat er geen warmte meer doorheengaat naar buiten. Dit kan leiden tot minder energierekeningen en dus ook minder CO2-uitstoot. Ook is spouwmuurisolatie makkelijk te reinigen.

Dichtheid: De dichtheid van spouwmuurisolatie ligt tussen 1.000 en 2.000 kg/m3. Dit is goed voor de isolatie van woningen in stedelijke gebieden, omdat het materiaal later moeilijk kan lekken.

Kleur: Spouwmuurisolatie kan in verschillende kleuren worden aangebracht, wat je mogelijk maakt om je woning meer uit te laten stralen.

Wandisolatie: Wandisolatie wordt veel toegepast in ruimtes met veel warmteverlies, zoals bijvoorbeeld keukens. Door het dichte materiaal blijven warmte en hitte afwegen en heb je daardoor minder last van ongewenste temperatuurschommelingen. Wandisolatie is ook lichter dan andere isolatiematerialen, wat betekent dat het sneller kan worden verwerkt.

Vermieters die hun woning willen verduurzamen kunnen verschillende soorten isolatiemateriaal gebruiken om de woning te beschermen tegen ongewenste warmteontvangsten en tegen lekkages.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *