Wat kun je doen tegen de stijgende energie prijzen?

De energieprijzen stijgen elke dag weer. Daarom is het belangrijk om je handen vol te hakken met zaken die je kunt doen om de prijs van energiemeters en brandstof te verminderen. Lees in dit artikel wat je kan doen om de energiekosten te verlagen.

De wereldwijde energievoorraad is in opkomst

De wereldwijde energievoorraad is in opkomst. Dat betekent dat we minder naar aardgas of elektriciteit moeten voorzien om ons SCHIP en onze economie te laten functioneren. Tegelijkertijd zijn de prijzen van energie steeds hoger gegroeid. Hierdoor hebben consumenten meer last van hoge energierekeningen. Wat kun je doen om de prijzen van energie te verlagen?

In Nederland streven we ernaar de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden, wat een belangrijke factor is bij het besparen op energierekeningen. Daarnaast is het noodzakelijk om lokale Groningse bronnen aan te sluiten, omdat ze goedkoop zijn energiearmaturen kan produceren. De overheid helpt daarbij door subsidies uit te geven aan installaties die duurzaam worden gemaakt. Door samenscholing met andere landen is er ook veel gericht op innovatieve oplossingen ter bestrijding van de hogere energiegeprijzen.

Kosten voor windenergie en gaswinning stijgen

De kosten voor windenergie en gaswinning stijgen. In Nederland zijn deze kosten inmiddels zo hoog geworden dat het niet langer mogelijk is om deuren, lampen en andere elektronische apparatuur te verbinden met een of meerdere energieleveranciers. Hierdoor wordt het mogelijk om minder te verbruiken van de energie die we nu gebruiken.

In principe is dit ook goed voor ons milieu, want dan verliezen we meer CO 2 bij het opwekken van energie. Maar als je geen keuze maakt tussen verschillende leveranciers, krijg je uiteindelijk veel meer aan prijsopgaven dan je wilt betalen. Als consument kan je hieraan helpen door bepaalde productiedoelstellingen door te laten halveren of zelfs af te schaffen. Je kan ook bepalen hoeveel je wil verbruiken en dan bent je meteen in de praktijk beter geïnformeerd over wat er mogelijk is.

Welke maatregelen kunnen we nemen tegen de stijgende energieprijzen?

De energieprijzen stijgen. Dat is deze winter al bijna een jaar zo, en dat zal waarschijnlijk nog wel even duren. Wat kunnen we doen om de prijzen te drukken?

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen tegen de stijgende energieprijzen. Zo hebben bedrijven ingezet op grootschalige toevoer van duurzame energie, of ze hebben investeerd in duurzame technologie├źn. Er zijn ook maatregelen die we kunnen nemen op het gebied van energieconsumptie: bijvoorbeeld door minder warm water te gebruiken, of elektriciteit met behulp van windmolens te produceren. En last but not least: je kunt ook beter bereikbaar worden voor subsidies voor duurzame investeringen: dan hou je de prijsstijging in check.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *